Jak je možné, že jídla tak dlouho vydrží?
Všechny naše výrobky jsou, bez konzervantů, bez chemických stabilizátorů, barviv a jiných éček. Díky patentované výrobě CTP nic takového nepotřebujeme a ani by nás to nebavilo. My chceme vařit jídla zdravě, chutně a šetrně.
Co znamená CTP?
CTP (kontinuální tepelný proces) je unikátní patentovaná metoda, která je založena na nepřetržitém procesu výroby od začátku do konce. Tato technologie je podobná klasickému domácímu zavařování a skládá se z těchto kroků:
- Výběr surovin – suroviny odebíráme pouze od českých producentů, především těch regionálních. Jsme opravdu vybíraví a naši dodavatelé musí splňovat přísná kritéria, aby vstupní suroviny byly v té nejlepší kvalitě.
- Vaření – u nás vaří profesionální kuchaři podle tradičních receptur stejně jako např. v jakékoliv restauraci či jídelně. Na rozdíl od jiných běžných kuchyní však u nás využíváme té nejmodernější technologie, aby si jídla zachovala potřebné živiny a chuťové vlastnosti.
- Porcování – ihned po uvaření jídlo ručně naporcujeme, vložíme do speciálního bariérového sáčku a následně hermeticky uzavřeme.
- Sterilace – uzavřené sáčky rychle zahřejeme na vysokou teplotu a následně zchladíme. Pro tento proces využíváme speciální zařízení s řízenou atmosférou.
Výsledkem této CTP metody je produkt, který můžete skladovat až 3 roky při stabilní teplotě od 1 do 30°C.